Gezond vegetarisch of veganistisch
3 oktober 2015
Het koolhydraatarm dieet
12 juli 2016

Burn out of chronische oververmoeidheid

Burn out of chronische oververmoeidheid

Een burn out of chronische oververmoeidheid is een psychologische aandoening. Iemand met een burn out is geestelijk en lichamelijk uitgeput, wat betekent dat alle energie uit het lichaam is. Een burn out ontstaat als gevolg van het langdurig aanhouden van stress. Het lichaam is bij een burn out door het lang aanhouden van deze stress uitgeput geraakt.

burn out of chronische oververmoeidheid

Veel voorkomende klachten zijn: vermoeidheid, slaapproblemen, neerslachtigheid, angst, lichamelijke klachten (zoals hoofdpijn of buikpijn), stemmingswisselingen en desinteresse.

De klachten kunnen verminderd worden door voldoende rust te nemen en alles weer op een rijtje te zetten. Tevens kan medicatie soms (tijdelijk) helpen.

Een gezonde voeding kan bijdragen aan het voorkomen of herstellen van een burn out. Door gezond te eten voelt iemand zich lichamelijk fitter en gezonder. Dit kan resulteren in een verbetering in geestelijk welzijn. Wanneer iemand van zichzelf weet ongezond te eten, is het verstandig gezonder te gaan eten. Een plotselinge verandering in het voedingspatroon is overigens niet aan te raden. Het kan namelijk lastig zijn om ineens heel anders te gaan eten. Kleine veranderingen om gezonder te gaan eten, is vaak effectiever. De diëtist van ’t Keuze Dieet kunt u hierbij helpen.

Wilt u weten hoe u weer energiek door het leven kunt gaan? Ma

Maak dan een afspraak en bel  naar 06 17403165 voor het maken van een afspraak of stuur een email via de onderstaande button.

Maak een afspraak!