In de praktijk
5 oktober 2017

Chernique Straathof

Chernique Straathof

Diëtist gespecialiseerd in koolhydraatarm dieet (Haarlem)

Ik ben Chernique Straathof en sinds 2019 werk ik met veel plezier voor ’t Keuze Dieet waar ik mensen help weer grip te krijgen op koolhydraten. Dit doe ik door middel van een koolhydraatbeperkt dieet, geheel afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften. Daarnaast houd ik rekening met uw huidige leefstijl, om aansluitend hierop een persoonlijk plan op te stellen met doelen die realistisch en haalbaar zijn.

Na het afronden van mijn hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek ben ik direct aan de aan de slag gegaan voedings- en leefstijlcoach en (personal) trainer en geef ik nog steeds lessen zoals kickboksen, TRX, HIIT, bootcamp en pilates. Tot slot werk ik met veel plezier bij Flinndal, een webshop voor vitaminen en mineralen waarbij ik diëtisten en klanten voorzie van advies wat betreft voedingssupplementen en eiwitshakes.

Mijn affiniteit met gezonde voeding en sport begon al op jonge leeftijd en altijd hebben deze onderwerpen centraal in mijn leven gestaan. Van jongs af aan ben ik al een energiek en beweeglijk kind en heb ik veel verschillende sporten beoefend waaronder dansen, turnen, voetbal en paardrijden. Momenteel doe ik aan hardlopen, fitness, (kick)boksen en crossfit.

Met veel plezier deel ik nu mijn kennis en vaardigheden om mensen te motiveren, stimuleren en begeleiden. Mensen omschrijven mij als enthousiast, energiek, vriendelijk, betrokken en zelfstandig.

Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, waar ik vijfjaarlijks aan bepaalde kwaliteitsnormen dien te voldoen. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, de Verenigde Diëtisten Zuid-Kennermerland en KCOETZ.

Naast sporten houd ik ontzettend van reizen. Na mijn afstuderen heb ik ruim vijf maanden gebackpackt door Zuidoost-Azië. Dit was echt een onvergetelijke ervaring waarbij ik in korte tijd veel over mijzelf geleerd heb en ontzettend veel kennis heb verkregen over nieuwe (eet)culturen. Tijdens deze reis heb ik mijn grenzen verlegd door de hoogste bergen te beklimmen en de diepste duiken te maken, waarbij ik beloond werd met de meest adembenemende uitzichten. In deze periode ben ik naar Maleisië, Borneo, Indonesië, Laos, Vietnam, Cambodja en Thailand geweest.

Leuk weetje!
Ik ben al sinds mijn puberteit vegetariër en eet bijna geheel plantaardig. Dit betekent dat ik geen vlees en vis eet, maar ook bijna tot geen andere dierlijke producten zoals kaas, ei en zuivelproducten.

Bel  naar 06 17403165 voor het maken van een afspraak of stuur een email naar janna@keuze-dieet.nl