ervaringsdeskundige koolhydraatarm dieet 2
Ervaringsdeskundige
12 juli 2016

In de praktijk

In de praktijk

Onlangs stuurde een cliënt van me een e-mail over zijn ervaring tijdens zijn vakantie. Hij vertelde me dat het niet mogelijk is om je aan een dieet te houden als je in een land bent waar gastvrijheid op nummer 1 staat. Het eten en drinken wordt in je mond gestopt, zonder je kan weigeren. In de praktijk lijkt het alsof voedings- en leefstijl adviezen niet altijd makkelijk zijn toe te passen. Je leest het praktijk verhaal hieronder.

Praktijk

Hier bij familie in Shymkent (Kazachstan) is het zo goed als onmogelijk om je aan je dieet te houden. Ze blijven maar aandringen dat je eet, drinkt en dooreet. Gisteren had onze gastvrouw zelfs twee gekookte eieren, twee grote knakworstenen vier gebakken eieren op ons bord geladen bij het ontbijt, met een bord kaasplakjes en worst ernaast.

Ze proberen je hier helemaal vol te proppen met rundvlees, paardenworst, geit, schaap. In soep, stoofpot, bij gesmoorde rijst of als shaslick. Bij elke maaltijd en vaak ook wodka erbij. Gastvrijheid betekent ook dat je je gasten wodka aanbiedt.

En er is veel witbrood. Gelukkig ook salades en noten en fruit, maar altijd zoveel dat het niet leuk meer is. Het Is wel ontzettend lief en gastvrij 😄 bedoeld. Het maakt me wel duidelijk dat wel als mensen nogal kinderlijk met voedsel kunnen omgaan.

Eigen keuzes maken, vergeet het maar. Het enige wat gebeurt is dat je ziek wordt… Gelukkig hebben we imodium bij ons. Zaterdag weer terugvliegen, daarna maar weer de draad oppakken.

Weigeren is ontzettend onbeleefd en ze luisteren toch niet naar je als je probeert af te houden. Van de week was er een man die aan mijn kommetje met water ging ruiken, het water weggooide en er wodka in deed. Ik was natuurlijk een beetje aan het valsspelen door stiekem water te drinken. 😂

Herken jij dit ook? Heb je het gevoel dat je er soms echt niks aan kan doen dat je te veel eet en aankomt?

Maak dan een afspraak en bel  naar 06 17403165 voor het maken van een afspraak of stuur een email via de onderstaande button.

Maak een afspraak!

Dietistenpraktijk 't Keuze Dieet Haarlem en Heemstede dietist sportdietist

Voor iedereen een passende Keuze!

Meer blogs?

Test nu of u verslaafd bent aan koolhydraten!

Gelijk aan de slag met een koolhydraatarm recept

Hoe werkt het koolhydraatarm dieet?