Voeding bij COPD
6 februari 2015
Voeding bij maag en darmklachten en PDS
6 februari 2015

Ondergewicht en ondervoeding

Ondergewicht en ondervoedingOndergewicht en ondervoeding

Op deze pagina vindt u meer informatie over voeding bij ondergewicht en ondervoeding. Met het schema van de SNAQ kunt u nagaan of u of uw naaste ondervoeding heeft.

Ondergewicht en BMI

Van ondergewicht is sprake bij een BMI (body mass index) onder de 18,5 (volwassenen), of 20 (ouderen) of 21 (bij CODP). Afhankelijk van het ontstaan hiervan kan er ook sprake zijn van ondervoeding, een slechte voedingstoestand. Iemand met een normaal of te hoog gewicht kan, doordat hij in zeer korte tijd veel afvalt, ook ondervoed raken. Klik hier om uw BMI te berekenen.

Normale voeding en aanvullende voedingsproducten

Ik kan met u diverse mogelijkheden uitproberen om uw voedingstoestand te verbeteren. Dit kan met normale voeding, maar soms ook met aanvullende voedingspreparaten/-producten. Behandelingen kunnen vaak beter worden doorstaan en herstel na bijvoorbeeld een operatie gaat sneller bij een betere voedingstoestand.

Wil u op gewicht komen of blijven en uw klachten verminderen? Of heeft u andere vragen over ondergewicht en ondervoeding?

Maak dan een afspraak en bel  naar 06 17403165 voor het maken van een afspraak of stuur een email via de onderstaande button.

Maak een afspraak!