Voeding rondom zwangerschap
3 oktober 2015
Gezond vegetarisch of veganistisch
3 oktober 2015

Sportdieet

Sportdieet

[rev_slider alias=”news-hero2″]

Een kant en klaar Sportdieet bestaat niet. Welk voeding bij sport past, hangt af van de soort sport die u uitoefent en hoe actief u dagelijks bent.
De sportdiëtist zal ook kijken naar de intensiteit van de sport. Een dieet bij krachttraining is verschillend van een dieet bij cardiotraining.

Sportdieet

Eén ding komt overeen: De voeding van iedere sporter begint met een gezonde basisvoeding. Zonder een goede basisvoeding heeft het weinig zin om supplementen te nemen. Deze kunnen wel goed ter aanvulling zijn om uw prestaties te verbeteren.

Sport u op recreatief niveau, dan zal het meestal voldoende zijn indien u gezond eet; goede basisvoeding zal voldoende zijn.
Wilt u uw prestaties verbeteren, langer op een intensief niveau kunnen trainen of een sneller herstel na een zware inspanning? Dan kan goede sportvoeding u helpen. Voorbeelden op de markt zijn: hypothone sportdranken, recovery drink, energierepen of -gels. Sportvoeding of een sportdieet is pas echt zinvol indien uw basisvoeding goed is.

De sportdiëtist kijkt graag naar uw voeding (basisvoeding en sportvoeding) om uw prestaties te optimaliseren. Zij kan u helpen bij het timen van eetmomenten en zo ook klachten (zoals maag- en darmklachten, misselijkheid, licht in het hoofd) helpen voorkomen.

De diëtist van ’t Keuze Dieet heeft de Post-HBO opleiding Sportdiëtetiek succesvol afgerond op de Hogeschool van Amsterdam en heeft de specialisatie sportdiëtist. Zij leert u hoe u verantwoord kan eten, passend bij uw trainingsschema.

De sportdiëtist leert u welk dieet bij uw sport hoort. Wilt u weten hoe u uw sportprestaties kan verbeteren? Of hoe van uw darmklachten tijdens het hardlopen af kunt komen?

Maak dan een afspraak en bel  naar 06 17403165 voor het maken van een afspraak of stuur een email via de onderstaande button.

Maak een afspraak!