Voeding bij diabetes
6 februari 2015
Voeding bij hoge bloeddruk
6 februari 2015

Te hoog cholesterol

Te hoog cholesterol

Op deze pagina vindt u meer informatie over voeding bij een te hoog cholesterol.

te hoog cholesterol

Bij hypercholesterolemie, of hyperlipidemie is de balans in de bloedvetten verstoord. Het totale cholesterol kan te hoog zijn, maar ook het LDL cholesterol(slechte deel) en de trigliceriden. Het HDL cholesterol (goede deel) kan juist weer te laag zijn. Hierdoor is er een verhoogde kans op het dichtslibben van de bloedvaten.

Samen kunnen we kijken hoe we de voeding in balans kunnen brengen, waardoor de bloedwaardes genormaliseerd kunnen worden. Zo kunt u voorkomen dat u medicijnen nodig heeft.

Voorheen werd een vetarm dieet geadviseerd. Er is nu wetenschappelijk aangetoond dat volle producten (zoals volle yoghurt of kwark) geen slechte invloed hebben op de cholesterol. U hoeft zich dus niet meer te beperken tot de magere voedingsmiddelen. Het dieet is nu juist koolhydraat arm of koolhydraat beperkt en bevat meer vetten en voldoende eiwitten. Deze zorgen ervoor dat u het dieet goed vol kunt houden, omdat u goed verzadigd bent. Indien u te zwaar bent, kunt u ook resultaat hebben door een paar kilo’s af te vallen.

Wil u weten wat u allemaal nog kunt eten met een te hoog cholesterol?

Maak dan een afspraak en bel  naar 06 17403165 voor het maken van een afspraak of stuur een email via de onderstaande button.

Maak een afspraak!