Voeding bij hoge bloeddruk
6 februari 2015
Ondergewicht en ondervoeding
6 februari 2015

Voeding bij COPD

Voeding bij COPD

Wilt u weten welke voeding bij COPD het beste genomen kan worden? Wat zou u kunnen doen om uw algehele conditie te verbeteren? Op deze pagina vindt u meer informatie over voeding bij COPD.

voeding bij COPD

Gewichtsverlies en spierafbraak bij COPD

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Gewichtsverlies en spierafbraak zijn veel voorkomende complicaties bij
mensen met COPD. Zij hebben een verminderde eetlust, het gewicht kan langzaam afnemen en dit kan leiden tot ondergewicht en spierafbraak. Door de afbraak van spieren kan uw conditie afnemen, waardoor u benauwd kan zijn. Bij mensen met COPD wordt een BMI kleiner dan 21 al beschouwd als ondergewicht.

BMI berekenen

Klik hier indien u uw BMI wilt berekenen.

Voldoende eiwitten eten en sporten

Om uw conditie zoveel mogelijk te behouden is het van belang om voldoende te eten (met name voldoende eiwitten) en om een paar keer per week te sporten.

Overgewicht en COPD

Sommige mensen met COPD hebben juist overgewicht (BMI>27). Dit komt meestal door gebrek aan beweging of door verkeerde eetgewoontes. Overgewicht is lastig, het zorgt voor extra inspanningen van het lichaam. Heeft u COPD én overgewicht, dan doet u er verstandig aan gewicht te verliezen. Hierdoor zult u zich makkelijker kunnen bewegen en minder klachten hebben. Zorg wel voor voldoende eiwitten in de voeding om spierafbraak te voorkomen. De diëtist kan berekenen hoeveel eiwitten u nodig heeft!

Wil u uw klachten verminderen? Op gewicht blijven of juist afvallen?

Maak dan een afspraak en bel  naar 06 17403165 voor het maken van een afspraak of stuur een email via de onderstaande button.

Maak een afspraak!