Te hoog cholesterol
6 februari 2015
Voeding bij COPD
6 februari 2015

Voeding bij hoge bloeddruk

Voeding bij hoge bloeddruk

Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over voeding bij hoge bloeddruk (hypertensie) en hartfalen. De verschillen staan hieronder beschreven.

voeding bij hoge bloeddruk

Hartfalen
Bij hartfalen pompt het hart te weinig bloed rond. Dit kan bijvoorbeeld komen na een hartinfarct, door hoge bloeddruk, een hartklepaandoening of hartritmestoornis. Het gevolg is dat de organen teveel vocht vasthouden. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid, kortademigheid, opgezette benen/enkels, onrustig slapen en ’s nachts vaak plassen.

Hoge bloeddruk of hypertensie
Iemand heeft een te hoge bloeddruk indien de bovendruk gemiddeld 140 mm Hg of hoger is.
Langdurige hoge bloeddruk beschadigt de wanden van de slagaders, waardoor verkalking optreedt. Slagaderverkalking geeft een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Daarom is het belangrijk om hier tijdig achter te komen en om dit te behandelen.

Voor beide aandoeningen wordt geadviseerd een gezonde leefstijl met eventueel een zout- en/of vochtbeperking. Ik kan u adviseren hoe u lekker en gezond kan eten; dit draagt bij aan het verlagen van de bloeddruk.

Wilt u weten welke voeding bij hoge bloeddruk gegeten kan worden? Of wilt u uw klachten verminderen?

Maak dan een afspraak en bel  naar 06 17403165 voor het maken van een afspraak of stuur een email via de onderstaande button.

Maak een afspraak!